Translate website

English Filipino French German Spanish Swedish

Support us

Thank you for your support!
Amount: 
- OR -
Bankgiro: 251-0634
- OR -
IBAN: SE9880000805569046258238
BIC: SWEDSESS

Links

Latest News

Written by Wilma
Monday, 06 August 2012 23:56

En dag för världens barn i Klintehamn 
alt more pictures in photogallery.   alt 

Den 14e juli arrangerades en stor loppis i Klintehamn utanför Cedergrens mekaniska verkstad. Loppis den andra lördagen i juli, är en väl inarbetad tradition just på denna plats. Det var Lions Klintehamn som började för över trettio år sen men förra året beslutade de att det var sista gången.

Vi från organisationen C.O.S (Children Of Santo Niño) som arbetar med ett barnhems projekt på Filippinerna, tog tillfället i akt att driva vidare denna glädjens dag med inriktning på välgörenhet. Eftersom vår målsättning är att hjälpa barn i världen så ville vi också göra något roligt för barnen här. Tillsammans med andra ideella hjälp projekt på Gotland, och Klintehamns företagare lyckades vi arrangera en mycket lyckad dag.

Mini djur gården och Sten Kyrka kanin hoppers fångade både vuxna och barns intresse. Ponny ridningen var också mycket uppskattad. Vi hade fått tag på en liten hoppborg där barnen roade sig för fullt. Röda Korset hade en fiskdamm där fiskelyckan var minst sagt god. Vi sålde korv med bröd som aldrig förr och loppis handeln gick på högvarv. Vi beklagar dock att den utlovade ansiktsmålningen uteblev.

Det gungade ordentligt från de Senegalesiska trumm killarnas uppträdande på scenen. Trollkarlen Odd Mago trollade inför en häpen folksamling.

Estelle (Slite), Eneia Staflin  (Väte), Lina Bjarneby och Josefine Pettersson (Klinte) bjöd på skönsång som sent ska glömmas.

Johanna på Klintehamns Kläder var med och arrangerade en hatt parad där många imponerande kreationer visades upp. Skönsjungande Eneia Staflin vann första priset.

Alla de hjälp organisationer som deltog, skänkte till följande projekt:

C.O.S                                   Filippinerna

Lions                                   Röda fjädern

DBF                                     Burundi

Boys Välgörenhet               Ecuador + Tanzania

Jerogs                                 Rädda barnen, Bris, Läkare utan gränser

Klintehamns Kläder            Klintehamns Ungdomsgård (KUFF)

Rädda Barnen                     Rädda Barnen

Totalt samlades det in imponerande 48000 kronor till barn i världen under denna dag. Vi vill tacka er alla som kom och önskar er hjärtligt välkomna tillbaka nästa år Vi vill också tacka de företag som med sin generositet gjorde denna dag möjlig.

Tack till Hassela Gotland, Keges grosshandel, Follingbo trädgård, Stugfabriken, JJ Mix, Odd Magnusson, ABF Gotland, Cedergrens mekaniska, Anna Ulmstedt, Mini-Djur Gården, LO Gotland och alla ni som skänkte priser till tävlingarna.

Tillsammans har vi gjort något gott för barn i världen. Vi ses nästa år.

Kenneth Bergstedt C.O.S (Children Of Santo Niño)

0 Comments

Add Comment


Last Updated on Monday, 15 July 2013 15:49