Translate website

English Filipino French German Spanish Swedish

Support us

Thank you for your support!
Amount: 
- OR -
Bankgiro: 251-0634
- OR -
IBAN: SE9880000805569046258238
BIC: SWEDSESS

Links

Latest News

Written by Wilma
Saturday, 15 November 2014 23:12

alt

 

Efter många års arbete med barnhemsprojektet på Filippinerna, börjar vi närma oss målet.
För två år sen när vi firade jul på Filippinerna, hittade vi en kåkstad... på ofri grund med mycket mycket fattiga människor. Stället kallades "Amakan" och låg bakom en jordvall i Tagbilaran city på ön Bohol. Det gjorde ont att se de trasiga och smutsiga barnen. Vi kände då att C.O.S hade ett ansvar att hålla en skyddande och vårdande hand över denna skara olyckligt lottade folk. De gatubarn som vi sett tidigare, fanns här och hade något sorts boende i området.
Efter jordbävningen 2013, åkte Pappa Boy till platsen för att se hur de hade klarat sig men där fanns inte ett spår av de 28 familjer som vi tidigare träffat. Han frågade några människor i närheten som sa att myndigheterna jagat bort dem från platsen och rivit deras skjul.
Tiden gick och Papa Boy gav sig inte.
Ganska nyligen hittade han äntligen "The Amakan people" och dom var nu över 50 familjer. Eländet var om möjligt ännu ännu värre nu.
I samspråk med Amakans ledare finns nu ett förslag om att C.O.S ska ta hand om några av de mest fattiga barnen och ge dem en chans att att få bra förutsättningar i livet. De anhöriga till de tilltänkta har varit och besökt barnhemmet och de är redo att ta emot vår hjälp.

0 Comments

Add Comment


Last Updated on Saturday, 15 November 2014 23:29