Translate website

English Filipino French German Spanish Swedish

Support us

Thank you for your support!
Amount: 
- OR -
Bankgiro: 251-0634
- OR -
IBAN: SE9880000805569046258238
BIC: SWEDSESS

Links

Latest News

Written by Wilma
Thursday, 22 May 2014 20:53

ÄRADE MEDMÄNNISKOR!
Här kommer en uppdatering över barnhems situationen.
Som nog många har förstått vid det här laget, så är det ingen barnlek att starta ett barnhem på Filippinerna. Novisa över hur avancerat förfarandet är, har vi kämpat och fortsätter kämpa för att det ska bli verklighet. Vi i C.O.S blir lika förtvivlade varje gång ett nytt hinder dyker upp. Förtvivlade för att vi kämpat så länge för gatubarnen och också för att ni som hjälper och stöttar oss, ska få tillbaka något genom att uppleva glädjen som barnhemmets fullbordan ska ge.
Under resans gång har vi gjort bedömningar och uttalanden om när vi tror att barnhemms verksamheten skall vara igång. DET ser vi i dag som ett stort misstag då planeringarna runt tillståndet visat sig helt oförutsägbart. Vi har hoppats och verkligen trott att det skulle vara enklare.

Vi kommer att nå vårt mål men det har tagit lång tid. Det ser ut att dröja ännu ett tag också. Jordbävningen som raserade större delen av ön där barnhemmet ligger, gjorde inte proceduren kortare. Nya besiktningar av byggnaden krävdes av myndigheterna. Vårt focus ändrades också i ett nafs när helt plötsligt hundra tusentals människor blev hemlösa och ingentig fungerade.
Yolanda gjorde också att vi kände oss manade att ställa upp i en fråga om liv och död.
Vi i C.O.S lider med verksamhetsledaren på Bohol, Papa Boy som är motorn i allt som händer för oss på Filippinerna. Det är han som tvingas ta fighterna med myndigheterna och hela den galna pappers cirkusen som pågår runt tillståndsansökningarna. Det är långt till Cebu där myndigheterna håller hus och dom byter handläggare hela tiden. Filippinernas byråkrati är oändlig. Papa Boy känner en oerhörd stress över att inte kunna tillfredställa C.O.S och er bidragsgivare. Han är så trogen sin uppgift och kommer aldrig att ge upp. Han är den stora hjälten för oss alla.
Vi tycker på ett sätt att det är bra att inte vilka dårar som helst kan samla ihop en barnaskara utan att det ska finnas bra kontroll.
Det blir dock en aning frustrerande när man också vet att man förväntar sig mutor från organisationer med rötter i välbärgade länder som Sverige.
Vi kommer dock aldrig att falla till föga för sådan skit. Därför tar det tid också. Vi fortsätter att på ett tryggt och ryggrakt sätt se till att barnen får det bättre där och försöker att underlätta för dom där dom är innan barnhemmet kan öppna portarna.
Vi kämpar vidare med Boy i spetsen. Vi kommer dit vi vill till slut och vi låter oss INTE korumperas.
Tack för ert stöd.
Kenneth Bergstedt

0 Comments

Add Comment